<$BlogIt
Öncelikle yeşil çay harici çayların yapısı gereği yapraklarında ki antioksidan özelliğin yokolduğunu biliyoruz.

Eğer ille de bildiğimiz siyah çaylardan içeceksek teee amcasının sri lanka'sından ithal edilen , ülkemizde kaçak çay olarak bilinen ceylon çayını tercih etmenin sağlık açısından hiçbir artısı yok. Sadece tat farkı var hepsi o kadar... (ben ısrarla yeşil çay öneririm o ayrı)

Milliyetçilik yapacak değilim ama kendi ülkemizde üretilen, -bol bol üretilen- güzelim çaylar varken ithalat ile saçma sapan bir harcama yapmak hiçte akıllıca değil. 1 kg Kaliteli bir çaykur çayı 8-10 TL iken, 1 kg ithal Ceylon çayı 30 TL civarında...


Ayrıca çayın kalitesini anlamaya yönelik şöyle bir bilgiyi de paylaşayım;

İyi çayı anlamak isterseniz denemesi çok basittir. Bir bardak soğuk suya bir çay kaşığı çay atıp karıştırın.Beş dakika bekleyin. Su renkleniyorsa o çay sahtedir. İçinde boya vardır.
Ayni zamanda çayı avucunuzda ovcalayın, hakiki çay dağılır gider.Kolayca toz haline geçer.Çünkü kurumuş filiz ve taze yapraktır. Eğer çay elinize batıyorsa içinde sap, kazzık vardır. Sahtedir.
Hakiki çay sıcak, kaynar suda bile kolayca açılmaz; renk vermez. Çayın rengi gelmesini isterseniz,dem suyunun yarısına, çok az şeker atın. Çayı dem suyunun yarısı ile iyice kaynadıktan sonra, kalan soğuk dem suyunu ekleyin; tekrar kaynatın. Tavşan kanı çay elde edersiniz.
Bir de iyi çay, demir tuzları ile koyu siyah renk verir. Bu siyah renk, ne kadar koyu ise o çay okadar kalitelidir. Deneyin...

Etiketler: , ,

class="post-footer"> by <$BlogItDavut Topcanref="<$BlogIthttp://davuttopcan.blogspot.com/2009/02/ceylon-tea-vs-known-teas.html"permanent link"><$BlogIt12:32>

<$BlogIt0r!:

<$BlogItYorum Gönder

yazar hakkinda

Merhabalar, ben Davut Topcan

Buraya eminim ki bir sürü şey yazacağım ancak şimdi tasarımı tamamlamalıyım..!

eski yazılar